WWF NA MLADIMA SVET OSTAJEУ реализацији пројекта “На младима клима остаје”, који у Србији организује WWF са циљем оснаживања и укључивања младих у ублажавање и решавање проблема и последица климатских промена, активно се укључио и један наш студент, Милан Томић. Милан је студент мастер студија Одсека Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија, као и представник Студентског парламента АТВСС-Одсека Врање и заједно са још 14 одабраних младих људи широм Србије тренутно учествује у радионицама у склопу пројекта.

У оквиру ових радионица, учесници имају прилику да науче више о развоју грађанских иницијатива, комуникацијским активностима, јавном заговарању, ангажовању заједнице и развоју политика кроз призму климатских промена у Србији. Након обуке моћи ће да примене научено спровођењем сопствених иницијатива за подизање свести, ублажавање последица и прилагођавање климатским променама, уз подршку и менторство стручњака из WWF-a. Резултате својих иницијатива, млади ће моћи да представе широј јавности на јесен, на првом Омладинском климатском форуму у организацији WWF-а на националном и регионалном нивоу.

WWF организује овај пројекат на подручју Србије, Бугарске, Чешке и Румуније у сарадњи са UNABG-om (Асоцијација Уједињених Нација Бугарске) и CEPF-ом (Чешка фондација за партнерску заштиту животне средине).

Пројекат је део Европске климатске иницијативе (EUKI), Федералног министарства за околину, заштиту природе и нуклеарну сигурност Немачке (BMU).

Од посебне је важности што млади у региону имају прилику да се посвете теми климе и проблемима који су последица климатских промена, као и да се са новоразвијеним вештинама и новостеченим знањима активно укључе у подизање свести о значају климатских промена и активно доприносе проналажењу решења и увођењу добрих пракси.

О даљим етапама програма и Милановом искуству моћи ћете да сазнате више у наредном периоду на сајту Одсека.

За додатне информације о овом пројекту али и другим омладинским активностима WWФ-а, можете запратити wwfadria.org где се можете пријавити за њихов newsletter као и њихове Инстаграм и Фејсбук странице.

 

Пројекти , награде и признања