01У петак, 1. октобра, у сали амфитеатра Одсека Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија, одржана је свечаност поводом почетка нове школске 2021/22. године, уз примену свих прописаних превентивних епидемиолошких мера.

Пре доделе индекса студентима и студенткињама прве године основних струковних студија интонирана је химна Републике Србије - Боже правде. Свечаности су, поред наставника, присуствовали и руководилац Одсека др Владимир Поповић, помоћник руководиоца за наставу и акредитацију др Јелена Марковић, менаџер Академије др Љиљана Ђорђевић, члан Градског већа Града Врања Небојша Зупанчић, председник Студентског парламента Милан Томић, шефови Катедре др Гордана Богдановић и др Милица Станковић и остало наставно и ненаставно особље.

Др Владимир Поповић  пожелео је добродошлицу бруцошима позивајући се на речи Исака Њутна: „И ако сам видео даље од других то је због тога што сам стајао на плећима дивова, рекао је Њутн мислећи на Галилеја и све људе који су утрли пут науке и струке. Данас ви крећете на свој пут науке и струке, један диван пут, на коме ћете, надам се,  пронаћи неке своје дивове који ће вам помоћи да будете како бољи људи тако и бољи стручњаци“.

Господин Небојша Зупанчић поздравио је нову генерацију студената у име руководства Града Врања речима: „Желим пуно успеха у даљем школовању и раду, и професорима и студентима, и да вашим знањем, умећем и образовањем, сутрадан, допринесете напретку локалне заједнице и будете њен активан и најбољи део“.

„Верујем да сте уписали оно што волите, па се надам да ћете то и успешно завршити“ поручила је студентима др Јелена Марковић и додала: „Препреке на које будете наилазили доживите онако како нас учи Михајло Пупин, у својој, Пулицеровом наградом, прослављеној биографији-Порази су само кратка одморишта за будуће победе. Зато мудро прихватајте своје грешке, оне ће вам помоћи да своја знања учврстите и продубите. Ваш успех почиње данас.“

Милан Томић се колегама обратио речима:  „Радите вредно и марљиво. Проведите ове најбоље године студирања изграђујући себе у што бољем светлу. Уз велики труд и сарадњу са професорима, који су увек на располагању, сигуран сам да ће свако од вас на крају остварити свој циљ и уживати у својој будућој професији“.

Студентима који су остварили најбољи успех на пријемном испиту индексе је уручио руководилац Одсека док су остали студенти своје индексе преузели од шефова катедри.

Настава на свим годинама основних струковних студија се наставља 4. октобра, у просторијама Одсека, према истакнутом распореду часова.

 

 

 

Пројекти , награде и признања