image 2021 10 09 12 49 57 748Град Врање, и ове године, учествује у организовању Европске недеље локалне демократије - ЕНЛД у оквиру које се у 47 држава, на локалном нивоу, спроводе јавне активности.

Сваке године активности се посвећују одређеној теми. Ове године у фокусу ЕНЛД је „Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере".

Канцеларија за младе Града Врања и Академија техничко-струковних васпитачких студија - Одсек Врање организоваће радионице посвећене наведеној теми. Радионице ће се реализовати у амфитеатру Академије од 11. до 15. октобра са почетком у 15 часова, уз поштовање епидемиолошких мера.

Позивамо заинтересоване младе људе да се укључе у рад радионица о животној средини, да заједничким снагама мапирамо проблеме, дамо допринос заједници, озеленимо град и поставимо ђубријере.

Циљ свих активности је промовисање и подстицање демократске партиципације (посебно на локалном нивоу), упознавање грађана са начином рада локалних власти, и информисање о могућностима учешћа у локалним процесима доношења одлука.

 

Пројекти , награде и признања