Званично саопштење за медије

БАТ НАСТАВЉА ДА ПОДРЖАВА ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

Компанија посебно посвећена одрживом моделу пословања

IMG 0082Компанија British American Tobacco (BAT) потписала је Уговор о дуалном моделу образовања са Академијом техничко - васпитачких струковних студија Ниш. На тај начин, БАТ је наставио да пружа допринос дуалном образовању и стручном усавршавању младих људи у заједници у којој послује. Уговор је у име компаније БАТ потписао директор фабрике у Врању Игор Гмаз, док је као представник Академије уговор потписао др Срђан Јовковић, председник и професор струковних студија.

Дуални модел образовања са Академијом биће реализован кроз два студијска програма – Заштиту животне средине и Савремене рачунарске технологије, на одсецима у Врању и Нишу. Захваљујући овој сарадњи, али пре свега и амбициозним циљевима компаније на пољу одрживог пословања, БАТ остаје поуздан партнер државе и привреде, а све у циљу заједничког Бољег сутра (A Better Tomorrow), у складу са корпоративном стратегијом.

„Наша компанија подржала је модел дуалног образовања од самог почетка, имајући у виду да ће на тај начин млади људи бити у прилици да стекну практична знања која ће им, заједно са знањима стеченим на образовним установама, дати веће могућности за даљи каријерни развој. Истовремено, уверени смо да подршка мултинационалних компанија у великој мери утиче на успостављање ефикаснијег образовања, са фокусом на развој стручних кадрова за занимања будућности“, истакао је директор фабрике БАТ у Врању Игор Гмаз. 

„Дуално образовање постаје неопходан модел наставе којим се студентима омогућава стицање теоријских знања, развој потребних вештина и формирање способности за брзо укључивање у нове процесе производње. БАТ, компанија која захваљујући концентрацији стратегије, талената и способности визије, напредује дуги низ година, као партнер Академије у дуалном образовању, пружа могућност нашим студентима да се стицањем практичних знања оформе у професионалце, спремне да се одмах укључе у постојеће послове компанија, предузећа, фабрика и других привредних субјеката“, нагласио је председник Академије Срђан Јовковић.

Поред представника поменуте високошколске установе, БАТ фабрику у Врању посетили су прошле недеље и представници Привредне коморе Србије, Управе за дуван, као и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Током посете фабрици, били су у прилици да се упознају са процесом производње, савременим технологијама, као и активностима компаније на пољу одрживог пословања и очувања животне средине.  

Пројекти , награде и признања