14 1Висока школа примењених струковних студија у Врању у сарадњи са Сосијете женерал (Societe Generale) банком обележила је 5. јун, светски Дан заштите животне средине наградним квизом „Заштитарење-квизичарење“.

„Заштитарење-квизичарење“ је квиз провере знања, информисаности и  способности процене осмишљен од стране тима наставника Школе за студенте ради развијања компетенција савременог човека у ХХI веку. На овај дан, установљен још 1974. године, УН скрећу пажњу влада држава и најшире јавности на горућа питања заштите животне средине и потребу њиховог континуираног решавања.

Ове године, по први пут, Дан заштите животне средине се обележава пилот пројектом - наградним квизом за студенте Високе школе примењених струковних студија под покровитељством Сосијете женерал банке која је и обезбедила награде за прва три места.

У данашњем квизу, прву награду и три таблет рачунара освојио је тим  "Магазин", Марија Ристић, Милица Ристић и Стефан Трајковић. Другу и трећу награду, блутут звучнике и УСБ преносиве меморије, освојили су тимови "Пиране" Андријана Мишић, Јелена Стојановић и Страхиња Ђорђевић, односно тим "Браћа", Анђела  Младеновић, Јован Цветковић и Милан Николић.

Задовољство и позитивни утисци свих присутних на Квизу наговештавају да је ово само  једна од првих успешно реализованих догађаја Високе школе примењених струковних студија у Врању у сарадњи са Сосијете женерал банком.

Пројекти , награде и признања