1 

    У Културном центру, уз подршку Општине, у Горњем Милановцу је 08.10.2018. године одржан годишњи национални састанак Еко-школских координатора, коме је као представник наше школе присуствовала координатор Еко одбора, мр Јасмина Стојиљковић. Састанак је водила Александра Младеновић, председница Амбасадора одрживог развоја и животне средине која је на самом почетку рекла да је претходне године остварен завидан напредак у области образовања за животну средину и да су све еко школе биле јако вредне и успешне током реализације многобројних активности.

    Поздравну реч имала је Јадранка Достанић, помоћница градоначелника општине Горњи Милановац која је истакла да је јако поносна што у име Горњег Милановца може да угости више од 150 Еко-школских координатора са територије Републике Србије.
Рад Канцеларија за заштиту животне средине из Горњег Милановца представила је Невена Обрадовић. Своје активности и рад су представљали запослени у  јавним комуналним предузећима и представници Еко школа.

    За све присутне екошколске координаторе у Културном центру у Горњем Милановцу предавање на тему “Циркуларна економија – концепт у Еко-школама” одржала је проф. др Анђелка Михајлов, почасна председница Амбасадора одрживог развоја и заштите животне средине.

    Годишњи национални састанак Еко-школских координатора завршен је доделом Зелених застава и признања најбољима.

    У протекле три године наша Еко-школа је успешно учествовала у Еко-пакет пројекту, који подржава Тетра Пак из Горњег Милановца и у конкуренцији групних радова ученика средњих школа и студената два пута је освајала прво место. Наша Еко школа је била успешна не само у обележавању важних датума из еколошког календара, већ и у организовању едукативних радионица на различите еколошке теме, изложби, пројеката. Ове године је наша Еко школа обновила већ стечени статус и ушла у четврту годину реализације програма Еко школе/Еко факултети. Поседовати овакав статус је велика част, али и одговорност да у будућности будемо још вреднији, активнији и креативнији.

Пројекти , награде и признања