1

Висока школа примењених струковних студија у Врању у сарадњи са Сосијете женерал (Societe Generale) банком обележила је 5. јун, светски Дан заштите животне средине наградним квизом „Заштитарење-квизичарење 2“.

„Заштитарење-квизичарење“ је квиз провере знања, информисаности и  способности процене осмишљен од стране тима наставника Школе за ученике ради развијања компетенција савременог човека у ХХI веку. На овај дан, установљен још 1974. године, УН скрећу пажњу влада држава и најшире јавности на горућа питања заштите животне средине и потребу њиховог континуираног решавања.

Други пут за редом Дан заштите животне средине обележен је пројектом, наградним квизом за ученике треће године средњих школа са територије Града Врања под покровитељством Сосијете женерал банке која је и обезбедила награде за прва три места.

Прво место у овогодишњем наградном квизу освојили су ђаци средње Медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“ и добили по екстерни пуњач батерије. Друго место припало је ђацима Пољопривредно-ветеринарска школе „Стеван Синђелић“ који су добили по блутут звучник, док је треће место припало ђацима Гимназије „Бора Станковић“ који су добили по УСБ меморију.

Висока школа примењених струковних студија Врање, као организатор догађаја, захваљује се свим учесницима, награђенима честита освојене награде и позива школе да идуће године на исти начин, у већем броју обележимо Светски дан заштите животне средине. 

 

Пројекти , награде и признања