1

Студенти ВШПСС из Врања су са својим професорима др Јеленом Марковић и асистентом MSc Тијаном Мицић, 16.10.2019. године, обележили Дан здраве хране.

Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду – ФАО, установила је дан 16.10.1981.године као Светски дан здраве хране, у циљу подизања свести о стварању света без гладних. Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце. ВШПСС Дан здраве хране обележила је тако што су студенти одржали креативну радионицу, ученицима IV6 разреда О.Ш. “Вук Караџић“ у Врању на тему „Буди здрав – здраво се храни“. Ученици су одговарали на постављена питања, одговарали на загонетке, цртали цртеже и учествовали у конверзацији. На овај начин је успешно промовисана здрава исхрана међу децом школског узраста,

Обележавање овог значајног датума из еколошког календара је подржала C&A фондација  која несебично, већ другу годину препознаје значај и величину екошколске мреже, којој припада и наша Школа, са тежњом да део својих средстава усмери на даљи развој програма, подстичући одрживо понашање.

 

Пројекти , награде и признања