1

Висока школа примењених струковних студија Врање реализује пројекат Ерасмус+ КА107 са Вишом дрвном школом из Марибора. Пројекат Ерасмус+ КА107 представља пројекат мобилности студената и наставника чија је реализација почела 01.06.2018., а завршава се  30.09.2019.године. Пројекат има за циљ стицање нових знања И искустава из области рестаурације и  културно историјског наслеђа и технологија тапетарских производа.

Пројектом је предвиђен велики број активности у Марибору и у Врању, у виду посета разним установама, институцијама и привредним субјектима, а највећи део активности је и реализован:

  • Обука наставног особља Високе школе Врање из области рестаурације и културно историског наслеђа у Марибору;
  • Обука наставног особља Више школе Марибор из области производње тапетарских производа у Врању;
  • Мобилност студента Миленковић Филипа са студијског програма Инжењерство намештаја и ентеријера.

Притом су посећени следећи субјекти: Виша дрвна школа у Марибору, Марлес хише, Похорје, Миноритска црква и луткарско позориште Марибор, Покрајински музеј Марибор, Постојнска јама, Пиран, Висока школа примењених струковних студија Врање, Музеј-Кућа Боре Станковића, Музеј “Пашин конак” Врање, Компанија “Симпо А.Д.” Врање, Фабрика душека “Симпо” – Бујановац, Фабрика “Симпо-Стил” Сурдулица и Предео изузетних одлика Власинско језеро. Студент Миленковић Филип са студијског програма Инжењерство намештаја И ентеријера обавио је стручну праксу у предузећу Микро+Поло Марибор у трајању од два месеца.

 

Пројекти , награде и признања