14 1Висока школа примењених струковних студија у Врању у сарадњи са Сосијете женерал (Societe Generale) банком обележила је 5. јун, светски Дан заштите животне средине наградним квизом „Заштитарење-квизичарење“.

„Заштитарење-квизичарење“ је квиз провере знања, информисаности и  способности процене осмишљен од стране тима наставника Школе за студенте ради развијања компетенција савременог човека у ХХI веку. На овај дан, установљен још 1974. године, УН скрећу пажњу влада држава и најшире јавности на горућа питања заштите животне средине и потребу њиховог континуираног решавања.

Ове године, по први пут, Дан заштите животне средине се обележава пилот пројектом - наградним квизом за студенте Високе школе примењених струковних студија под покровитељством Сосијете женерал банке која је и обезбедила награде за прва три места.

У данашњем квизу, прву награду и три таблет рачунара освојио је тим  "Магазин", Марија Ристић, Милица Ристић и Стефан Трајковић. Другу и трећу награду, блутут звучнике и УСБ преносиве меморије, освојили су тимови "Пиране" Андријана Мишић, Јелена Стојановић и Страхиња Ђорђевић, односно тим "Браћа", Анђела  Младеновић, Јован Цветковић и Милан Николић.

Задовољство и позитивни утисци свих присутних на Квизу наговештавају да је ово само  једна од првих успешно реализованих догађаја Високе школе примењених струковних студија у Врању у сарадњи са Сосијете женерал банком.

1128.05.2018. године у просторијама ЕУ инфо центра одржана је свечана церемонија доделе награда у Еко-пакет конкурсу. Свечаности су као представници наше школе присуствовале координатор Еко-школе мр Јасмина Стојиљковић и ментор фигуре "Пробуди се" др Јована Џољић.

Фигура студената Високе школе примењених струковних студија из Врања, је победила у конкуренцији 1232 рада послатих из 50 школа из целе земље. Подсећања ради идеја наших студената је била да се у будилнику на позадини на којој је карта Републике Србије са означеним националним парковима, већим градовима, рељефом поставе ендемске биљне и животињске врсте, где казаљке постављене на 5 до 12 указују да је куцнуо час да посебно обратимо пажњу на њих, чиме су у потпуности одговорили на задату тему.

 

 

1Дана 30.05.2018. саветодавци Пољопривредне саветодавно-стручне службе из Врања на газдинству Ивановић Дејана у селу Моштаница, у општини Врање организовали су "Дан поља озимих стрних жита". "Дани поља стрних жита" одржали су се се на парцели прооизвођача на ауто-путу Владичин Хан -Врање са почетком од 10 часова. Догађају су присуствовали сви произвођачи житарица који су имали прилику да од саветодаваца ПССС Врање чују занимљивости у вези сорти стрних жита у овогодишњем макроогледу у коме је присутна 31 сорта, пет селекционих кућа чији су промотери такође присутвовали  овом догађају. 

У обележавању Дана поља узели су учешће наставници и студенти са студијских програма Прехрамбена технологија и Заштита животне средине, Високе школе примењених струковних студија у Врању

23.

1Студенти студијских програма Прехрамбена технологија, Заштита животне средине и Производне економије Високе школе примењених струковних студија у Врању, у пратњи својих професора,посетили су винарију „Алексић“ у Сувом Долу.

Том приликом домаћин, г-дин Милан Илић, представио је студентима Винарију и упознао их са технологијом производње, одлежавања и пуњења вина. На крају су студенти и професори имали прилику да дегустирају њихове најбоље врсте вина.

 

 

Пројекти , награде и признања