1 1Традиционално, студенти Високе школе примењених струковних студија у пратњи својих професора посетили су Београд 23.05.2018.године и том приликом, обишли за њих важне стручне институције и Сајам технике и техничких достигнућа.

Професори и студенти имали су привилегију да посете компанију д.о.о. Биље Борча у Београду и упознају се са пословањем једне од ретких фирми у Србији која се више од три деценије успешно бави производњом, прерадом и трговином производа и полупроизвода на бази ароматичног и лековитог биља. Том приликом, др Милена Милинковић упознала је студенте и професоре са комплетним циклусом производње чајева, тинктура, сирупа, уља и осталих производа у фабрици.

Студенти су такође тог дана имали прилику да да посете и 62. Међународни сајам технике и техничких достигнућа и упознају се са најновијим техничко-технолошким трендовима у индустрији. Највећа атракција за студенте биле су и машине специјализованог мобилног робота, а студенти су могли да се упознају и са опремом и технологијама за пречишћавање воде и гасова.

Боравак у Београду искоришћен је и за посету Агенцији за заштиту животне средине. Студенти и професори имали су прилику да се упознају са радом Агенције, пре свега у области мониторинга, развоја индикатора и извештавања у циљу праћења квалитета ваздуха, квалитета вода и праћења полена у ваздуху. Такође, представљен је и рад калибрационе лабораторије и аутоматске станице за праћење квалитета ваздуха на Зеленом брду.2 2


3 3

Пројекти , награде и признања