DSC 0445

Свечаним пријемом бруцоша у Високу школу примењених струковних студија у Врању почела је нова академска 2018./19. година. Директорка Школе, др Љиљана Ђорђевић, проф. с.с. прва је пожелела  добродошлицу будућим студентима речима:

  "Данас је за Високу школу примењених струковних студија у Врању велики дан! Дан када у нашу породицу примамо 135 младих људи који ће наредне три године провести у усвајању знања и вештина, у размени идеја и стицању првих озбиљних животних искустава. Због те чињенице, сви заједно осећамо одговорност – пред друштвом, привредом, државом, али и вашим породицама. Јер од нашег заједничког рада зависи и успех – сваког од вас појединачно али и прогрес Града Врања и државе Србије.

Драги бруцоши, у улози директора, испред колектива Високе школе примењених струковних студија у Врању, честитам вам упис на један од седам студијских програма и почетак академске 2018/19. године, почетак студија, за које сте се по вашим сколоностима и жељи определили, почетак академизма, улазак у ризницу образовања и науковања".

Свечаном пријему бруцоша присуствовао су и Градоначелник Града Врања др Слободан Миленковић и градска већница за образовање Зорица Јовић. Градоначелник је у свом обраћању бруцошима истакао да су локална самоуправа и држава препознали важност увођења дуалног образовања, као и да су се створили услови за брзу примену стеченог знања у праски, чиме се остварује брже запошљавање младих. 

Директорка Школе се захвалила градоначелнику Града Врања на присуству и пожелела да узајамна сарадња локалне самоуправе и Школе биде успешна као и до сада, на обострано задовољство. Такође је нагласила да дуги низ година Град препознаје потенцијале али и важност Високе Школе и њених студената за град и округ и улаже у њих.

Директорка Школе захвалила се у свом обраћању и партнерима и пријатељима Школе: БАТ, Топ софи и Алфи, на несебичној подршци и огромној упорности у спровођењу дуалног образовања, као и на томе што младим људима дају шансу да стекну знања и вештине које су им потребне за рад у великим компанијама.

На крају свечаности директорка Школе поделила је индексе најбоље рангираним студенрима са седам студијских програма.

 

 

Пројекти , награде и признања