DSC 0450

Дан студената, 4. април 2019. године, Висока школа примењених струковних студија у Врању обележила је посетом студената и професора Школе компанији British American Tobacco (БAT) у Врању, а у оквиру Дана отворених врата које БАТ традиционално организује.

Студенте и професоре Школе испред БАТ-a поздравила је госпођа Јелена Алексић, HR Business Partner компаније. Директорка Школе, др Љиљана Ђорђевић, нагласила је да Школа и БАТ успешно сарађују скоро 15 година, да је БАТ инвестирањем 150 000 евра у опремање Школе омогућио да Школа данас има модерно опремљене лабораторије и радионице, и да је БАТ, као један од партнера Школе у дуалном образовању, омогућио студентима Школе да своја теоријска знања примене у реалном окружењу обављањем стручне праксе у овој компанији. Директорка Школе захвалила је досадашњем директору господину Ричарду Вреденбергу на свим ангажовањима за добробит Школе и њених студената и пожелела новом директору, господину Ниаки Тамашу, много успеха у раду, изразивши  наду у даљу успешну сарадњу.

Студентима и професорима Школе обратио се господин Ричард Вреденберг, похваливши сарадњу Школе и БАТ-а, указавши на важност образовања и сталног усавршавања, и подсетивши присутне да у компанији ради тридесеторо дипломираних студената Школе. Господин Ричард Вреденберг је упутио позив студентима да конкуришу за рад у овој међународној компанији и изразио наду у унапређивање сарадње двеју институција. Студентима и професорима обратио се и господин Ниака Тамаш. Током неформалног разговора бивши и садашњи директор БАТ-a охрабрили су студенте да наставе са стручним усавршавањем истичући да студенти, као стучни кадар потребан овој компанији,  могу остварити своје запослење упарво у БАТ-у.

Дан отворених врата компаније БАТ, омогућио је представницима Високе школе и Националне службе за запошљавање да се ближе упознају са процесом рада фабрике и да у пратњи стручних лица обиђу погоне за примарну обраду дувана, производњу цигарета и њихово паковање, као и одељење за контролу квалитета готових производа.

Дан отворених врата завршен је кратким филмом о овој мултинационалној компанији.

Пројекти , награде и признања