1Дан планете Земље, 22. април, студенти Високе школе примењених струковних студија из Врања заједно са својим професорима обележили су, у недељу, акцијом „Очистимо Борино брдо“.

Пету годину за редом студенти и професори Школе обележавају овај дан са жељом да укажу на проблеме загађивања животне средине и подигну еколошку свест грађана. Ове године студенти и професори били су инспирисани кампањом #TrashizazovSrbija, која је подржана од стране Ekostar Pak i Trash Hero Beograd. Ова је прва акција у оквиру #TrashizazovSrbija коју студенти и професори Високе школе планирају да спроведу на територији Града Врања.

У оквиру акције „Очистимо Борино брдо“, очишћено је излетиште и прилазни пут. Прикупљено је 10-ак џакова различитог отпада, међу којима је било највише ПЕТ амбалаже. Ова активност студената и професора наишла је на одличан пријем код излетника који су се затекли на Борином брду као и код пролазника.

Студенти и професори Школе апелују на грађане и излетнике да буду одговорни према природи и сав отпад однесу у најближи контејнер, посебно током предстојећих празника.

Пројекти , награде и признања