11

Студенти треће године студијског програма Прехрамбена технологија Високе школе примењених струковних студија у Врању у пратњи својих професора др Јелене Марковић и мр Јасмине Стојиљковић имали су прилику да, 12. децембра  2018.г., обиђу производне просторије Производно трговинског друштва „GOGA GM d.o.o.“ у Ћуковцу.  Ова посета је део редовног наставног процеса Школе у оквиру предмета „Технологија кондиторских производа“.

Производно трговинско друштво „ GOGA GM d.o.o.“ бави се производњом кондиторских производа и то: кексева, чоколадних производа, желе бомбона, ратлука, крема и шлага. У пратњи стручног лица студенти и професори обишли су производне просторије и упознали се са целокупним процесом производње, паковања, чувања и складиштења производа.

За студенте је од изузетне важности да теоријска знања повежу са практичним, као и да се упознају са савременим процесима који се примењују у привреди.

 

 

1

Студенти Високе школе примењених струковних студија из Врања боравили су у Београду, 14. и 15. 11. 2018. године, где су одржали веома успешну радионицу „Путања до знања“ у оквиру едукативног дела Грин феста. Студенти, уз помоћ својих ментора, мр Иване Круљ и др Јоване Џољић, уз подршку чланова наставног особља Школе, су будуће младе природњаке и љубитеље чисте природе из основних школа  „Владислав Рибникар“ и „Раде Кончар“ из Београда, кроз едукативни квиз упознали са значајем рециклаже и корисним ефектима као и последицама њене нерационалне употребе.

Дводневни боравак у Београду обележен је одласком студената и професора у Југословенско драмско позориште на представу „Месец дана на селу“ која је на репертоару сцене „Љуба Тадић“ од ове године. Студенти су са великом пажњом одгледали представу и великим аплаузом поздравили феноменалне глумце.

Током боравка у Београду студенти и професори су посетили и Музеј илузија где су имали прилике да се поиграју својим чулима јер „ништа није онако како се чини“, посебно у овом музеју али и да науче неке веома интересантне ствари.

1

Студенти треће године студијског програма Прехрамбена технологија Високе школе примењених струковних студија у Врању у пратњи својих професора др Јоване Џољић и др Срђана Тасића имали су прилику да, 26. октобра 2018.г., обиђу фабрику „Nectar d.o.o.“ у Владичином Хану.  Посета овој фабрици део је редовног наставног процеса Школе у оквиру предмета „Технологија воћа и поврћа“.

Фабрика „Nectar d.o.o.“ налази се на простору некадашње фабрике „Делишес“ а бави се прерадом воћа и поврћа. У пратњи стручног лица студенти и професори обишли су фабрику и упознали се са целокупним процесом прераде воћа и поврћа као и чувања и складиштења производа.

За студенте је од изузетне важности да теоријска знања повежу са практичним, као и да се упознају са савременим процесима који се примењују у привреди.

1 

    Запослени и студенти ВШПСС су 16.10.2018. г. у холу школе обележили битне датуме из еколошког календара Дан здраве хране и Светски дан хлеба у оквиру реализације Међународног програма Еко школе/Еко факултети. Студенти студијских прохрама Прехрамбена технологија и Заштита животне средине су се представили широким асортиманом пецива, лепиња и колача умешених од пшеничног, кукурузног и ражаног брашна, које су сами припремили. Поред презентације стечених знања из предмета које изучавају на својим студијским програмима, студенти су акцији доделили хуманитарни карактер. Новац прикупљен од продаје пекарских производа биће уплаћен за лечење болесне деце.

Пројекти , награде и признања