ОБАВЕШТЕЊА

Студeнти су нajвeћe блaгo jeднoг друштвa и збoг тoгa смo дужни дa учинимo свe кaкo бисмo нaшим млaдим људимa oбeзбeдили штo блистaвиjу будућнoст у нaшoj држaви, a oни ћe нaм сe свojим знaњeм и вeштинaмa oдужити кoje су усaвршaвaли тoкoм студиja. Студирaти ниje лaкo и тo врлo дoбрo знajу сви кojи студирају и они који су студирали, али и они који ће тек студирати и бити студенти. Кoликo гoд дa су тeшки, студeнтски дaни су ипaк нajлeпши, најдражи, најузбудљивији.  Из тoг рaзлoгa су студeнти дoбили и свoj прaзник - Дaн студeнaтa. 

Дан студената, 4. април, обележава се у знак сећања на велику демонстрацију коју су организовали студенти у Београду 4 априла 1936 године, када је у знак протеста убијен студент Правног факултета, због јачања фашизам у Немачкој.

Драги наши студенти, руководство Одсека Врање, Академије техничко васпитачких струковних студија Ниш, Вам честита Ваш  дан и жели да будете и даље успешни, способни да решавате све проблеме који вам се испрече и изборите се са свим потешкоћама које се налазе и налазиће се на вашем путу ка успеху и остваривању ваших циљева.

Због ванредне ситуације не можемо вам уприличити никакво дружење или неку активност, али смо зато ту увек за вас и у овако тешкој ситуацији.

Позивају се сви наставници који су заинтересовани да учествују на XIV интернационалном конгресу из управљања пројектима да погледају упуство које је у наставку и узму учешће ако желе.
 
 

 

Usled globalne krize izazvane epidemije COVID-19 i stanja u Republici Srbiji, obaveštavamo Vas da će se
XXIV Internacionalni kongres iz upravljanja projektima održati

ONLINE.

Usled novonastale situacije, svi učesnici kongresa su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Rok za predaju radova produžen je do 01.05.2020. godine

Više detalja možete očekivati u danima pred nama.

 

 
 

 

 

Национално тело за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању упутило је обавештење Конференцији академија и високих школа Републике Србије о поступку акредитација за време трајања ванредног стања. Можете преузети текст обавештења.

Обавештавају се студенти Академије техничко васпитачких струковних студија Ниш, одсека у Врању, да се одлаже полагање колоквијума, одбране семинарских радова, као и одржавање испитних рокова до даљњег.

О натавку ових активности бићете благовремено и на време обавештени.

Поштовани студенти, позвани сте сви да учествујете у конкурсу који је расписан од стране Конвенције UN о борби против дезертификације (UNCCD). Конвенција УН о борби против дезертификације (UNCCD) на свом сајту (www.unccd.int) 25.3.2020. објавила је конкурс за младе са циљем подизања свести и показивања снажне везе између земљишта, биодиверзитета и климе, на тему “Храна. Исхрана. Влакна”. (слоган дана борбе против
дезертификације и суше 2020). Конкурс је отворен до 15.5.2020. За најуспешније је предвиђена новчана награда од 500 USD.

Дан дезертификације и суше фокусиран је на промену ставова јавности према водећем покретачу дезертификације и деградације земљишта: неумољивој производњи и потрошњи човечанства. Како популација постаје већа, богатија и урбанија, постоји много већи притисак на земљиште да се обезбеди храна, храна за животиње и влакна за одећу. У међувремену, здравље и продуктивност постојећег обрадивог земљишта опадају, а погоршавају се климатским променама. Овим даном дезертификације и суше желимо скренути пажњу на понашање потрошача као водећег покретача дезертификације и деградације земљишта. Свакодневне акције појединачних потрошача и произвођача кључне су за брз преокрет који је хитно потребан за заштиту земље, очување биолошке разноликости и суочавање са климатским променама.

Кампања „Постани #UNCCDLandHeroes“ апелира на младе (15-30 година) широм света. То је кампања на друштвеним мрежама „од стране омладине за младе“ која ће се кретати под #UNCCDLandHeroes i #FoodFeedFibre.

Уласком у конкурс аутоматски се сматрате UNCCD Land Herojem.
Студенти би требало да објаве свој видео или слику, о томе како се брину о земљишту, храни и отпаду као део решења за климатске промене.

То могу учинити на Facebook, Instagram и/или Twitteru, тако што ће таговати @UNCCD и #UNCCDLandHeroes#FoodFeedFibre

Више информација о конкурсу на https://bit.ly/UNCCDLandHeroes

Ова ситуација може се посматрати у различитим нијансама. Немојте на ситуацију гледати из негативне перспективе јер то може узроковати стрес и затворити пут до решења. Ако имате уз себе колектив и драге студенте који указује на светлу страну ствари, биће лакше превазићи насталу ситуацију. Када вам неко каже да сте поуздана особа, чувајте тај поклон у свом срцу. Потребно је понекад неким људима показати доста труда како би вам признали вашу вредност. Зато верујте у оптимизам јер је он увек добар! Победитићемо ову пошаст заједно!


Академија техничко-васпитачких струковних студија
Руководство Одсека у Врању

Дана 20.03.2020. године у просторијама одсека у Врању, Академије техничко-васпитачких струковних студија извршена је потпуна санитација растворним средством против корона вируса. Санитација је извршена под руководством стручног лица др Срђана Тасића користећи упуство произвођача о раствору санитарног средства. Такође, коришћена је заштитна опрема у виду заштитних одела и заштитних маски са филтером ознаке ABK 1. Кретање у одсеку је ограничено, а путање су обележене заштитним тракама. Дежурства су уведена сваког радног дана у времену 9,00 до 12,00 сати у просторијама библиотеке. Све информације могу се добити на телефом 017/421-859 или 017/421 – 889.

 

Министво просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис високим школама и академијама у Републици Србији о поступцима који се тичу расписивања конкурса за избор у звања и закључења уговора о раду на одређено време,

      Обавештавају се студенти Академије техничко васпитачких струковних студија Ниш одсека у Врању, да се одлаже  СТРУЧНА ПРАКСА до даљег. 

 

 

   Обавештавају се студенти Академије техничко васпитачких струковних студија Ниш одсека у Врању, да ће материјал из сваког предмета који слушају у летњем семестру школске 2019/20. године. бити уредно постављан по недељама уз сваки предмет на сајту Високе школе, уласком на страницу ПРЕДМЕТИ. 

   Сајту се приступа  на већ познат начин, кроз шифру, коју студенти имају за сваки студијски програм. Шифре ће још једном бити послате председнику парламента, студенту Милану Томићу, које ће вам те исте проследити. Начин приступања сајту је идентичан као када се гледају резултати колоквијума и испита.

 Информације о контактима наставника и сарадника налазиће се на страници ПРЕДМЕТИ.

 

 

Пројекти , награде и признања